Tuin-activiteiten een heel jaar rond!

De natuur is een klok. Met de stand van de natuur weten we in welk jaargetijde we leven. In elk seizoen zijn nieuwe activiteiten te ondernemen met en in de natuur.

Tuinactiviteiten en een tuinpodium voor optimale beleving in een tuinkamer en/of belevingstuin.

Met activiteiten wordt de tuin onderdeel van de leefwereld van de bewoners. Het gaat dan om tuinactiviteiten die de seizoenen volgt, dus een jaarronde programmering. We merken steeds vaker dat in de zorg weinig tot geen tijd is om deze activiteiten zelf te (blijven) organiseren.

Tuinabonnement: 12x per jaar

We verzorgen tuinactiviteiten op locatie; maandelijks organiseren we een seizoensgebonden tuinactiviteit.

Tuinkamerpodium

Het is ook mogelijk deze tuinactiviteiten uit te breiden als dementiepodium. De tuinkamer is tijdens deze activiteiten een podium met mooie, intieme, kleine optredens die een relatie hebben met de natuur! Deze optredens maken Tuin aan Tafel interessant voor een nóg groter publiek!

Een tuinkar vol met tuinmaterialen en benodigdheden: gereedschap, aarde, plantenbakken, kruiden en scharen. Makkelijk verplaatsbaar, dus overal in jouw zorginstelling te gebruiken. Brengt tuinieren naar bewoners!

Met een abonnement op Tuin aan Tafel ontvang je iedere maand een tuinkrat met een tuin-activiteit passend bij ’t seizoen. In ons pakket vind je alles wat je nodig hebt om jouw bewoners samen te laten genieten van de natuur.

Denk aan live optredens van een theaterduo, muzikant, poëet of kleinkunstenaar! Hilarisch tuinkabouter-cabaret, muzikale tuinverhalen, liederen over de seizoenen en moestuintheater! 

Visie op activiteitenprogramma

Natuur en creativiteit kunnen kunnen de basis vormen voor contact en verbinding tussen mensen. Vanuit die overtuiging creëren wij o.a. programma’s en workshops. Deze programma’s zijn specifiek gericht op alle betrokkenen rondom dementie. Niet alleen mensen met dementie maar ook partners, familie, vrienden en zorgverleners. Onze activiteiten zorgen voor ontspanning, openheid (gespreksstof) en zetten aan tot beweging. Onze aanpak kenmerkt zich door iedere betrokkene bij dementie daadwerkelijk te betrekken in het proces. Door een activiteit samen te beleven, ontstaat makkelijker en meer interactie. Tijdens de activiteiten worden de zintuigen (ogen, mond, oren, handen en de neus) geprikkeld. De aangeboden programma’s ontwikkelen en begeleiden wij met kennis, passie en zorg. Alle programma’s worden uitgevoerd door professionals met liefde voor hun vak en voor mensen.

Basis uitgangspunten 

  • De activiteiten kunnen voor iedereen aantrekkelijk, interessant of leuk zijn.
  • De activiteiten hebben altijd navolging, een plek, een ‘ronde’ door het huis. Bijv. de eetbare tuin wordt geproefd door mensen in huis.
  • De activiteiten halen buiten naar binnen en andersom, zodat de drempel letterlijk laag kan worden. 
  • De uitgangselementen bij de activiteiten zijn de seizoenen en de 5 zintuigen kijken, voelen, horen, ruiken en proeven. 
  • Met het Tuinabonnement wordt 1 x per maand een activiteit uitgevoerd. De frequentie kan natuurlijk uitgebreid worden.
  • Het Tuinkamerpodium is een aanvulling op de maandelijkse Tuinactiviteiten

Interesse? Mail naar info@tuinaantafel.nl